Clínica dental

Josep Maria Miró, Premio Nacional de literatura dramàtica 2022

[título_original] – Nueva actualización 2023

Somos un pequeño grupo de apasionados profesionales de la odontología que han estado escribiendo artículos para el público durante más de 10 años. Nuestra misión es proporcionar información precisa y actualizada sobre la salud bucal para que las personas puedan tomar decisiones informadas sobre su atención dental.
Sabemos que una excelente salud bucal es esencial para la salud y el bienestar general, y estamos comprometidos a ayudar a nuestros lectores a lograr y mantener dientes y encías saludables.
95b0ee4f 6ac9 438a 9932 e039647e2f07 16 9 aspect ratio default 1021351

BarcelonaJosep Maria Miró (Prats de Lluçanès, 1977) ha estat reconegut aquest divendres amb el Premio Nacional de literatura dramàtica 2022 que atorga el ministeri de Cultura espanyol i que està dotat amb 20.000 euros. El jurat l’ha premiat per l’obra El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, el muntatge de la qual es va estrenar al Festival Temporada Alta de Girona i s’ha vist també al Teatre Romea de Barcelona , protagonitzat per Pere Arquillué i amb direcció de Xavier Albertí.

El jurat en destaca “alè poètic” de l’obra, així com “el domini de les veus teatrals”. “Josep Maria Miró ha construït una obra coral per a un sol intèrpret que es nodreix de diferents perspectives que interpel·len i emocionen el lector. És un obra que, a més de tractar una temàtica de molta actualitat, està bastida en una estructura prismàtica original i d’un risc estètic enorme”, afegeix el jurat. “A El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc hi ha els ressons d’altres obres de Miró, com la presència d’un misteri, d’una inquietud que embolcalla tot el text i la por de la societat enfront dels estranys (El principi d’Arquimedes, Temps salvatge), el fracàs del somni burgès (Nerium Park), la desmesura de la passió sexual (Gang bang) o la importància de la infància i de la memòria en la formació de l’individu (L’habitació blanca)”, explicava Santi Fondevila a l’ARA .

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre, i en Periodisme por la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Maria Miró és autor de Cúbit, La travessia, Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park i Gang bang (Obert fins a l’hora de l’Àngelus), entre d’altres. Un dels seus grans èxits és El principi d’Arquimedes , que es va representar a la Sala Beckett el 2018.

Lea más publicaciones relacionadas [título_original] en la misma categoría

Somos un pequeño grupo de personas apasionadas que han estado escribiendo artículos dentales durante los últimos años. Creemos que una buena salud oral es la clave para una vida feliz y saludable. Nuestro objetivo es proporcionar información precisa y actualizada sobre todos los aspectos de la odontología para que nuestros lectores puedan tomar decisiones informadas sobre su salud bucal.
Sabemos que elegir un dentista o un tratamiento dental puede ser abrumador, pero esperamos que nuestros artículos ayuden a que el proceso sea un poco más fácil.
Categorías principales

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button